Să avem grijă unii de alții!


Medical staff with PPE suit test coronavirus covid-19 to asian woman by throat swab at home.

E lucru cert, în mai puțin de un an ni s-au întâmplat multe lucruri dintre cele mai greu de suportat, cu multe restricții, cu distanțare sanitară, cu despărțiri, cu măsuri sporite, cu măști, cu teamă, cu tristețe, cu suferință și multă neputință în fața luptei interminabile cu noul Coronavirus, care fără doar și poate a avut efecte dintre cele mai devastatoare asupra sănătății milioanelor de familii și comunități din întreaga lume. Nicio graniță nu a putut opri noul SARS-CoV-2, iar vulnerabilitatea sistemului de sănătate, oricare ar fi fost el, l-a ajutat practic să nu facă distincție între vieți sau niveluri socio-economice.  

Amenințarea COVID-19 a privit orice fel de populație, fie că vorbim de zone urbane, de sate izolate, de oameni de toate vârstele indiferent de poziția socială, vedete, politicieni, actori, lucrători din domeniul sănătății și orice alt sector de activitate ori persoane dragi din familie, prieteni, rude, colegi, vecini sau cunoscuți, cu toți au fost expuși infectării, iar multe dintre persoanele mai în vârstă ori vulnerabile au simțit efectele virusului în modul cel mai sever posibil.

La aproape o lună de la prima mea experiență cu această boală pot spune că mă consider o norocoasă! Chiar înainte se sărbători, am reușit cumva să contractez și eu acest virus cumplit care din fericire pentru mine nu a fost o formă serioasă, dar suficientă încât să mă țină departe de familie cât să nu mă pot bucura de ceea ce contează cu adevărat, de momentele frumoase și clipele unice care știți și voi, doar alături de cei dragi le poți trăi cu adevărat.

Am avut febră persistentă, dureri în tot corpul, oboseală constantă, senzație de arsură în piept și spate, semne caracteristice ale pierderii gustului și a mirosului și o tuse seacă, destul de deranjantă. Mi s-a părut că aceste simptome or să dureze pentru totdeauna… Mai mult de o săptămână am avut senzația că fiecare zi pur și simplu e la fel ca ultima. De asemenea, m-am simțit vinovată și îngrijorată că aș fi putut să-mi infectez familia, prietenii, colegii, cunoscuții deoarece virusul trebuie să fi fost contagios și înainte să simt primele simptome. Auto-izolarea mea a fost exact cum vă așteptați, greu de suportat. Acum, patru săptămâni mai târziu de la episodul infectării, mă simt vindecată. Sunt un om dintre cei care au avut norocul de a câștiga supremația asupra bolii.

Pentru mulți din păcate, și mai ales pentru cei mai vulnerabili dintre noi, această pandemie a fost sau ar putea fi în continuare catastrofală. Printre cele mai expuse riscului sunt mai ales persoanele în vârstă, persoanele cu comorbidități importante, părinți, bunici, copii ori persoane cu handicap sau boli cronice, care ar putea avea dificultăți în accesul la informații privind sănătatea și prevenirea publică.

În puhoiul de informații îngrijorătoare există totuși și raze de speranță că totul se va rezolva până la urmă și vom reveni la viața noastră normală dinaintea pandemiei. De aceea, pentru ca această bucurie a unei vieți sănătoase să fie simțită de câți mai mulți oameni este important să ne implicăm împreună în răspunsul global pus în aplicare pentru a ajuta la atenuarea acestei crize și pe lângă măsurile de igienă și distanțare sanitară să facem cunoscut și faptul că există un nou dispozitiv de testare non-invazivă și extrem de eficientă în depistarea noului Covid19.

Doar 10 minute este durata de testare pentru un test rapid antigen, considerat din ce în ce mai sigur și folosit pe scară largă în toată lumea, eficiența lui fiind exprimată astfel: Specificitate relativă: >99.9%, Sensibilitate: 96,17%, Acuratețe: 98,79%.

Înainte de o plecare în concediu sau vacanță, înainte de a programa o întâlnire cu cei dragi, o ieșire cu prietenii, o petrecere sau orice alt eveniment în familie, fie că ne aflăm sau nu în preajma sărbătorilor când întâlnirile sunt ceva mai dese, chiar dacă nu prezentați niciun fel de simptome, puteți afla rapid dacă infecția este activă în corpul vostru, dacă sunteți sau nu infectați cu noul Coronavirus. Prin utilizarea acestor teste rapide antigen, putem îndepărta orice suspiciune, cu ajutorul lor ni se indică faptul dacă infecția este în faza acută a bolii reușind astfel să avem grijă unii de alții, păstrându-ne la distanță de orice persoană care s-ar putea infecta de la noi, în cazul unui răspuns pozitiv.

Dacă vă doriți o viață sigură și sănătoasă pentru voi și pentru toți cei dragi, apelați cu încredere la testarea rapidă antigen, așa cum de altfel recomandă de ceva vreme și autoritățile din țara noastră. Cele mai bune informații despre utilizarea unui test rapid antigen Coronavirus le puteți afla și din filmulețul ajutător de mai jos:

5 thoughts on “Să avem grijă unii de alții!

  1. Am avut niste simptome asemanatoare virusului gripal, am comandat pentru toata familia si am testat. Imediat am avut rezultatul si ne-am linistit, a fost vorba doar de o raceala obisnuita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s