Cum să îți iubești părul?


Cu siguranță, cele mai multe fete vor fi interesate de răspunsul meu, de aceea am să vă dezvălui câteva dintre micile mele “secrete” care mă ajută să am un păr sănătos, să mă simt bine zi de zi, să fiu așa cum sunt: zâmbitoare în fiecare moment, condiția supremă: Stil proaspăt în fiecare zi!

Bine, voi fetele binecuvântate cu un păr cârlionțat sau cu bucle naturale știți totul despre încercări și necazuri… ca să nu mai vorbim că o mare parte dintre voi vă dedicați timpul găsiri unor metode sau produse eficiente care să vă ajute să vă iubiți părul, așa cum fac eu.

Iată care sunt pașii în ritualul meu pentru ca fiecare zi să-mi reușească în înfrumusețarea părului:

1. Înainte de pieptănare umezesc bine doar părul cu apă călduță și apoi îl usuc cu prosopul. Știți și voi, părul creț nu se pieptănă „pe uscat” pentru că se va rupe ușor, va rămâne încurcat și mai ales se va electriza și nu cred că își dorește cineva ca după pieptănare să poarte pe cap o claie de fân sau o rolă de sârmă pe post de păr. 😊

2. Pentru că am părul lung, foarte creț și ondulat, prin urmare cu tendință de uscare, nu folosesc niciodată gel de păr, în schimb neapărat după fiecare spălare aplic o mască hidratantă cu uleiuri și proteine naturale, care mi se potrivește. O mască bine aleasă hidratează părul instantaneu, în plus repară fibra capilară și protejează împotriva degradării produse de temperaturile scăzute sau de razele puternice ale soarelui.

3. O dată pe săptămână, ca să am un păr mătăsos, mai ales dacă abia l-am vopsit, aplic zaț de cafea direct pe părul uscat, masez bine scalpul și îl acopăr cu un prosop. După numai 15 minute, clătesc doar cu apă caldă. Efectul este vizibil imediat. Părul nu numai că devine strălucitor și moale, dar și culoarea se reîmprospătează!

4. Tot pe post de balsam, de două-trei ori pe lună obișnuiesc să încălzesc puțin ulei de nucă de cocos cu care îmi masez ușor rădăcinile. Acționează în profunzime și stimulează circulația sângelui.

5. Seara înainte de a merge la culcare îmi adun părul într-o panglică în jurul scalpului, ca atunci când mă trezesc el să nu fie deloc încurcat.

2 thoughts on “Cum să îți iubești părul?

    • Părul drept este mai iubit, ca zic așa, pentru că e mai ușor de întreținut și apoi cel drept se poate aranja în onduleuri ori spirale, cel creț poate rezista puțin să stea drept. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s