Gustul unei beri de 10!


… Zorii ne însoțesc drumul spre relaxare. După câteva zile bune de ploaie petrecute între casă și serviciu în orașul meu de munte, temperaturile mai ridicate, răsfățul soarelui, amintirile, culoarea, dorul de mişcare, nu pot fi decât o ocazie minunată de a ne bucura de măreţia naturii.
 Şi cum să nu se întâmple astfel când pentru vacanţa din vara asta am ales o destinaţie pe cât de frumoasă pe atât de iubită de toată lumea: marea!
Nu știu de ce, dar vara se întâmplă ceva ciudat cu marea… e suficient să mă gândesc la ea și deja îi simt nisipul fierbinte sub picioare. Cred că mă adoră, mărturisesc că și eu am aceeași pasiune pentru ea… mai ales că ia nu uită niciodată să ofere momentele acelea de răcoreală cu o bere rece în pahar…
… Suntem la primele ore ale dimineții, am ajuns, ne cazăm repede și ne grăbim spre plajă lăsându-ne cuprinși de farmecele particulare ale mării. Cât de plăcută e briza, iar cura de aerosoli nu poate fi decât benefică pentru toată lumea. Mă așez pe prosop și mă întorc cu fața spre soare. Deși razele  de dimineață sunt delicate și mă alintă mângâindu-mi ușor obrajii, nu le pot lăsa să facă același lucru cu ochii mei, pe care i-am ascuns sub ochelari.
După soare și bălăceală în apa caldă a mării e timpul pentru un prânz bun dar și pentru o hidratare pe măsură. 🙂
Ne-am oprit pe o terasă din stațiune și după ce am studiat o vreme meniul, o ospătăriță drăguță blondă, a venit și ne-a întrebat politicos:
  • Vă pot lua comanda?…
  • Da, am vrea niște aripioare picante la ceaun, iar de băut o bere nepasteurizată și rece, adică de 10!
  • Cum să fie mai exact? întrebă ea, aranjându-și vesta pe talia subțire.
  • Adică o bere naturală, cu gust proaspăt, textură ușoară, aromă echilibrată și multă personalitate, aveți așa ceva? întrebă soțul meu, vizibil nerăbdător. 
  • Sigur, vă aduc imediat! zise fata în camașă albă care dispăru numaidecât în spatele barului.
La puțin timp, ospătarița blondă apăru din nou, cuprinzând între degete 10 halbe cu bere.
berea albacher -18506686
Cu ochii holbați și fața mirată îi zic soțului:
– Cum?.. „câte-o bere”, pentru tine înseamnă 10 halbe? ce te-a apucat să comanzi atâta bere dragă doar pentru noi doi? nu mai vrei în apă, te gândești să te scalzi aici în berea asta?
– Hmm, să știi că nu ar fi o idee rea, îmi zice el zâmbind… Am luat “câte-o bere” pentru fiecare an de iubire petrecut împreună, draga mea… și în momentul următor un cor de voci în spatele meu:
– La mulți ani, să fiți sănătoși și fericiți și mulți înainte s-o țineți tot așa!
Pentru câteva clipe am rămas fixată în scaun și imediat realizez că pur și simplu, am uitat de aniversarea căsătoriei noastre, noroc că el că s-a gândit să îmi facă surpriza asta minunată, invitând câțiva prieteni aici cu noi.
… Berea proaspătă limpede, cu gust unic, amar curat, plăcut înnobilat de aroma malțului de tip Pilsen și hameiului Perle, stă așezată cu gulerul liniștit în halbele corpolente. Câteva clinchete împreună în ciocniri de noroc și toată lumea printre zâmbete și cuvinte de felicitări, savurează cu sete berea perlată și amăruie, nepasteurizată și filtrată la rece, pe care eu mărturisesc, nu am mai gustat-o până acum.
Nu știu dacă acesta a fost și motivul în plus pentru care m-am alăturat celorlați și nu m-am putut limita doar la “un rând”, cert este că după ce i-am simțit gustul acela rafinat amărui, eu una nu îmi mai doresc altceva… mai ales pentru momentele de răcoreală din vara asta.
… A doua zi suntem din nou pe plajă… Ador să mă plimb pe nisipul aurit de soare la malul mării. Marea îţi poatet oferi, fără contrazicere, momente unice în care simţi cu adevărat că îţi trăieşti viața, că eşti pur şi simplu fericit! Mă apropii încet de valurile calde ce îmi scaldă gleznele și în câteva clipe sunt în mijlocul lor.
Nu înot prea bine, așa că nu mă îndepărtez prea mult de soțul meu… el nu rezistă tentației și mă lasă acolo în îmbrățișarea lină și plăcută a valurilor mici.
Puțin mai târziu, soarele ne-a făcut să roșim, așa că ne-am lăsat din nou seduși de un pahar cu bere rece, de data asta am încercat preferata verii –  Radler – mixul perfect dintre prospețimea limonadei și gustul autentic al berii nepasteurizate și microfiltrate la rece. Hmm… Plină de aromă și cât rafinament în această blondă cu adevărat strălucitoare, pur și simplu te provoacă din priviri…
Așadar, nu vă lăsați dorințele deoparte și bucurați-vă și voi de gustul unei beri de 10!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s