Șapte seri vivante!


Festivalul Internaţional de Statui Vivante 4

Fără doar și poate, printre acele arte care pot fi executate în stradă, cea a statuii vivante ocupă un loc special. Misterioasă, surprinzătoare, adesea amuzantă, uneori profundă, nu se poate trece pe lângă o statuie vivantă, fără să nu o observi.

Și asta pentru că aceste statui vii au puterea magică de a atrage ochiul ca un magnet și de a ne incita să reacționăm și să medităm asupra subiectului condiției umane. Nu se poate uita cu ușurință imaginea unei statui vivante bine compuse, asta în mod sigur!

Festivalul Internaţional de Statui Vivante 1

Deci, ce este o statuie vivantă?

Se pare că răspunsul este destul de simplu. Statuia vivantă este un actor, ce poartă machiaj și un costum ca să imite o statuie, capabil să rămână nemișcat pentru o perioadă lungă de timp, inducând astfel în eroare publicul.

Dar acesta ar fi un răspuns incomplet, pentru că nu ia în considerare arta actorului, pregătirea sa specială, capacitatea sa extraordinară de a interacționa cu publicul și de a improviza.

Și, poate cel mai important element al tuturor, bucuria de a ne oferi nouă privitorilor un subiect la care să medităm, o poveste ce poate fi descoperită în spatele costumului și a machiajului, întâlnindu-se cu sinele jucăuș al fiecăruia.

Festival Teatru Masca .jpg

Statuia vivantă reprezintă cea mai concentrată formă de teatru de stradă, o șansă ca fiecare actor să devină maestru al artei sale. Există atât de multe etape interesante pe care trebuie să le depășești, devenind un actor bun sau mare. Statuia vivantă este un fel de ediție prescurtată de a deveni semnătura unui mare maestru care a ajuns la vârful aptitudinilor sale.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante2

Dacă ești din București și vrei să afli povestea unei vieți amoroase, fă o plimbare  cu bicicleta alături de vivanta Mița Biciclista și cine știe poate o nouă idilă se va înfiripa… Ea a venit special pentru tine, a plecat din casa ei din Piața Amzei și te așteaptă îmbrăcată elegant și plină de mister alături de aceeași bicicletă cochetă, nemișcată în parc… 🙂

Festivalul Internaţional de Statui Vivante3

Personal sunt fericită să am ocazia de a participa la fabulosul eveniment, unde bineînțeles vreau să vă invit și pe voi, poate cine știe reușiți să dezlegați câteva din secretele vii ale profesioniștilor din această minunată artă vivantă!

Festivalul Internaţional de Statui Vivante 4

Dacă însă ești doar turist în trecere prin capitală ești la fel de norocos, ai la dispoziție șapte zile în care să mergi la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internaţional de Statui Vivante, organizat de cei de la Teatru Masca și care se va desfășura în nu mai puțin de trei spații diferite de pe teritoriul Bucureștiului, în perioada 30 mai – 5 iunie.

 Programul complet este următorul:

Festivalul va începe cu Noaptea statuilor vivante, iar

• 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
• 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
• 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
• 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”).

Festivalul va începe în fiecare zi la ora 16 și va cuprinde în total 60 de spectacole la care vor participa artiști din țări precum Austria, Olanda și China.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s