Căruciorul potrivit fiecărui bebeluș


bebe

De obicei, cei mai mulți dintre viitorii părinți încearcă să se orienteze făcând un mare ocol al magazinelor specializate în produse pentru nou-născuți, însă chiar și după acest efort, ei fac în continuare confuzii în alegerea lucrușoarelor necesare bebelușului ce urmează să apară în viața lor.   

Fie că vorbim de pătuțuri, cărucioare, hamuri ori marsupii, balansoare, scaune și coșulețe auto, premegărtoare, scaune de masă, biberoane și câte și mai câte alte lucruri utile în noua viață a micuțului, când vine vorba de alegeri, mama și tata, se confruntă adesea cu nestăvilita întrebare: Care sunt produsele perfecte pentru bebelușul nostru?

Ei bine, dragi mămici și tătici, înainte de a porni în cursă prin magazine, în căutarea produselor ideale pentru bebelușul vostru, trebuie să aveți în vedere faptul că nu există niciun cărucior, pătuț ori scăunel perfect, așa cum nu există nicio mașină perfectă sau un computer ideal pentru voi.

Adevărul este că există doar lucruri potrivite 🙂 și asta pentru că fiecare prichindel are nevoi diferite, iar voi părinții așa ar trebui să alegeți, în funcție de nevoile și oportunitățile copilului vostru. Dacă astăzi vă gândiți că ar fi bine să începeți cu alegerea unui căriucior, de exemplu, este bine să cunoașteți calitățile esențiale și capacitatea acestuia de a oferi siguranță și confort micuțului.

Magazinul pentru bebe oferă proaspeților părinți cele mai variate modele de cărucioare pentru copii DHS  și de asemenea, o gamă largă de produse convenabile, cu un raport calitate-preț excelent!

Iată câteva caracteristici importante cărora trebuie să le acordăm o atenție deosebită și de care ar trebui să ținem seama la alegerea unui cărucior: 

  1. Calitatea materialelor

În primul rând, materialele din care este confecționat landoul, accesoriile și întreg ansamblu căruciorului să fie cât mai ușoare și de calitate, respectiv sașiul căruciorului este de preferat să fie realizat din aluminiu extra-ușor pentru o foarte bună stabilitate, iar părțile din materail textil ale acestuia, să fie atent și delicat confecționate, astfel încât să poată lăsa pielea copilului să respire și în același timp să nu lase aerul rece ori vântul să pătrundă prin țesătura copertinei/husei (de preferat husele detașabile și lavabile).

  1. Adaptabilitate și confort

Apoi, fiecare mămică știe că aici este locul unde copilul va petrece multe momente dedicate plimbărilor în aer liber sau chiar somnului. Prin urmare, este de preferat să alegeți un tip de landou transformabil ce poate fi combinat în funcție de modul de remodelare și adaptabilitate, astfel încât copilul să se simtă cât mai confortabil, protejat și în siguranță. În cazul modelului modular prezentat, tip 3 în 1 DHS – Arrow Swich, landoul este transformabil în parte, în cărucior-sport, iar spătarul este reglabil, având 3 poziții diferite.

  1. Manevrabilitatea

Pentru părinți este foarte important ca întreg sistemul căruciorului ales să poată fi ușor și compact astfel încât sprijinirea pe cadru, plierea, respectiv manevrarea acestuia să poată fi făcută cu ușurință. Plierea tip „carte” și deplierea rapidă a căruciorului sunt caracteristicele preferate pentru majoritatea sistemelor modulare;

  1. Tipul, numărul și dimensiunea roților

În cazul modelului de mai sus roțile din față sunt pivotante, fiind prevăzute cu un sistem îmbunătățit de pivotare și pot fi blocate pe direcția înainte. De asemenea, roțile din spate pot fi scoase pentru a diminua spațiul ocupat atunci când căruciorul este pliat.

  1. Coșulețul auto

Un coșuleț auto este cu siguranță, în favoarea oricărui bebeluș nu doar a căruciorului. Desigur este necesar ca acesta să poată fi montat cu ușurință, oferind siguranță și confort bebelușului atât în mașină cât și în aer liber.

6. Dimensiuni

La fel de importantă este și dimensiunea coșului nou-născutului. Înainte de achiziționarea unui cărucior, asigurați-vă că este suficient de lat și lung – astfel încât acesta să fie convenabil și în a cincea sau a șasea lună de viață a copilului.

7. Centurile de siguranță

Se crede, pe bună dreptate, că centura de siguranță, respectiv hamul cu cinci puncte, care se înfășoară în jurul taliei, garantează o fixare stabilă a copilului, pentru că, în plus trece printre picioare și coboară în zona umerilor, reușindu-se astfel blocarea mișcărilor și încercărilor micuțului de a scăpa din acest sistem de reținere.

8. Sfaturi

Nu vă recomand cărucioare sau coșulețe auto la mâna a doua. Semnele vizibile de  uzură sau scârțâitul roților, precum și rezistența redusă la apă a materialelor din care sunt confecționate acestea, fac parte din deprecierea inevitabilă a fiecărui produs în parte.

9. Recomandări

Henry Ford spunea odată că cea mai bună mașină este o mașină nouă! Acest lucru poate fi  la fel de valabil și în cazul cărucioarelor, căci până la urmă primul cărucior este primul vehicul, proprietate personală a micuțului vostru. 🙂 În acest sens, este bine să aflați că la Pebebe.ro beneficiați întotdeauna de garanția produselor achiziționate conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor.

Vă doresc succes în alegeri potrivite pentru bebelușul vostru!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s