Robo-aspiratorul viitorului!


– Bine ai venit acasă, Lavinia!

– Bună, Tory, ai terminat curățenia în camera mea?

– Totul este perfect curat!

– Chiar și în locurile pe unde și-a scuturat Aby blănița sau a înșirat nisipul?

– Desigur, canapeaua, covorul și podeaua sunt sterile!

… Îmi puteți răspunde sincer la o întrebare: E cineva căruia nu i-ar plăcea să se întoarcă acasă de la serviciu și să găsească curățenie lună sau să stea relaxat pe canapea savurând o cafea în timp ce praful este bine aspirat, iar resturile de pe podea, petele sau murdăria din casă dispar pur și simplu? Știam eu că sunteți ca mine. 🙂

Nu vă gândiți însă, că pentru o curățire bună și o aspirare performantă a locuinței este nevoie să angajăm neapărat o menajeră super-calificată sau să ne transformăm soții (nu că am avea vreo șansă), în gospodine perfecte, ci lucrurile pot fi cu mult mai simple de atât.

Tory, prietenul cu care am dialogat mai devreme, nu este nici menajeră și nici soțul meu, așa cum probabil vă imaginați, 🙂 ci aspiratorul meu robotizat, din viitor evident, căci la el mă refeream când spuneam că lucrurile pot deveni foarte simple! 

Și pentru că suntem în viitorul lumii electrocasnicelor, când totul pare că a devenit posibil, trebuie să aflați, că aspiratorul meu face parte dintre acele tipuri de roboți care ne pot scuti 100% de cele mai comune sarcini casnice: Aspirarea și Curățenia!

Aspirarea a fost dintotdeauna esențială pentru a avea o casă cu adevărat curată și sănătoasă, iar noile aspiratoare-robotizate de uz casnic sunt cu adevărat capabile să ne înlocuiască în activitățile de curățenie din locuințe și mai mult, să ne întâmpine la întoarcerea acasă cu bună dispoziție, reușind să dialogheze cu noi, mai ales atunci când avem nevoie de precizări legate de curățenie.

Acest model avansat de robo-aspirator este echipat cu o mulțime de senzori care pot monitoriza gradul de curățenie dintr-o locuință și care odată activați, aspiratorul poate ajunge în orice colț al încăperii, iar cu ajutorul brațelor telescopice la fel de silențioase, poate ajunge la orice piesă de mobilier sau obiect pentru a fi curățat de praf sau murdărie.  

În cazul în care pe covor sau canapea ajung resturi de mâncare, pete de tot felul pe mobilă ori podea sau urme provocate de încălțăminte sau lăbuțele vreunui animăluț preferat, aspiratorul le va detecta și cu ajutorul propulsiei robotizate cu care este dotat, se va putea deplasa singur pentru a curăța și steriliza locurile cu pricina.

Funcționarea robo-aspiratorului poate fi controlată și de la distanță printr-o aplicație instalată pe smartphone sau computerul de acasă ori de la birou.

Pentru că astfel de modele de robotice sunt dotate și cu setări de navigație, instrumente și setări de reglare a înălțimii și spațiului de rulare, aspiratoarele pot curăța ferestrele și oglinzile extrem de ușor, draperiile pot fi de asemenea împrospătate, scutindu-ne astfel de orice efort pe care îl presupune și această corvoadă. 

În plus, după terminarea curățeniei, robo-aspiratorul poate deveni și prietenul de joacă al lui Aby, care uite, are chef de o tură de patinaj, ei nu artistic, că nu se pricepe… dar nu-i rea ideea cu piruetele și virajele prin bucătărie, așa cocoțat pe Tory abia nu mai lasă urme pe podea. 🙂

to-the-future1

Știți ce îmi place cel mai mult la robo-aspiratorul meu? Caracteristica senzorului său de a identifica murdăria și praful care se formează în orice colț oricât de dificil al locuinței, pe covor, gresie, mobilă, canapea sau pe orice obiect din casă și chiar pe draperii și ferestre. Foarte interesant este că el știe să se oprească în momentul în care zona sau obiectul au fost curățate corespunzător sau sterilizate, după caz.

Este foarte deștept și face toată curățenia singur! Practic, tipul acesta de robo-aspirator nu mai are nimic în comun cu acele aspiratoare cu sac din trecut. În plus, se autoîngrijește, nu trebuie să încarc bateriile sau să golesc murdăria colectată, iar senzorii de navigație se configurează simplu, printr-un mesaj de voce sau manual, pentru cineva căruia îi place să butoneze.

Să mai spun că Tory mă poate ajuta chiar și cu micuțul când eu robotesc prin bucătărie să pregătesc prânzul. Oricând îi poate aduce jucăriile ștrumfulețului nostru, iar atunci când este cazul, le poate steriliza! Și uite cum un robo-aspirator, poate deveni gadgetul preferat al familiei. Pur și simplu face parte din viața noastră și nu știu ce m-aș face fără el!

SharkCat-Entertains-SharkBaby-Happy-SharkWeek-TexasGirly1979-YouTube.png

Singurul lucru pe care trebuie să-l fac la rândul meu pentru robo-Tory este să cumpăr soluțiile de curățare de care are nevoie, dar le dozează singur și mă anunță de fiecare dată când sunt pe terminate. 

Dacă locuiți la casă, nu are rost să vă faceți griji! Un astfel de model portabil și inteligent cum este Tory, vă poate ușura sarcina de curățire a locuinței până în zonele din jurul pereților exteriori în locurile dificil de ajuns. Nimic nu-l va împiedica pe Tory să îți transforme locuința într-o adevărată oază de relaxare și sănătate. 

Și pentru că nimic din tendințele prezentului, în materie de tehnologie pare să nu ne mai mulțumească, iar aspiratoarele de uz casnic existente pe piață sunt încă prezente în viața noastră, aș fi foarte curioasă să aflu: Care sunt „aspirațiile” voastre despre cum ar trebui să arate electrocasnicele viitorului?

demax

Articolul este o ficțiune și este scris pentru campania  „Demax” susținută de Blogal Initiative.ro. 

 Fotografiile sunt cu titlu de prezentare.

4 thoughts on “Robo-aspiratorul viitorului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s