Super-eroii fericirii!


Voi știți cum se face poțiunea magică pentru fericirea lumii? Nu? Eram sigură. Eu știu asta încă de pe vremea când  eram doar o puștoaică și aveam vreo 10 ani, iar dacă v-am stârnit cât de puțin curiozitatea am să vă dezvălui și vouă secretul prin care eu, alias Florida, alături de surorile mele, adică celelalte 3 elfi geniale: Albăstrița, Blonduța și Zâmbăreața, dar și de agentul de bază, năzdrăvanul nostru frățior, Robert, reușeam să obținem licoarea cu pricina pentru salvarea lumii, evident! 🙂potions

Mai întâi, scotociți prin cămară sau prin sertarele dulapului din bucătărie, unde ține mama ascuns colorantul alimentar pentru prăjituri de Crăciun sau ceva vopsea de ouă rămasă de la Paști, dar atenție! Cineva dintre voi să stea de 6, asta dacă nu vreți să vă încurce vreun adult toate planurile.

Bun, acum după ce ați strâns prafurile rătăcite, trebuie să găsiți câteva cutiuțe de plastic, borcane sau găletușe sau alte vase pe care să le umpleți cu apă de la robinet și apoi, dați fuga în spatele curții sau blocului, după caz, oricum undeva mai departe de ochii curioșilor.

Apoi, în mare secret, adăugați pe rând în vasele cu apă, câteva picături din fiecare culoare cum vă place, iar cu amestecul obținut vopsiți orice plantă, găsiți prin iarbă.

Pentru că noi am făcut asta într-o zi frumoasă de vară, am vopsit cu poțiunea secretă toată grădina cu flori galbene de păpădii în culoarea mov, iar cu puțin albastru am pictat trandafirii preferați ai mamei și am schimbat albul liliacului în portocaliu…

În cele din urmă, alergam prin toată grădina stropind iarba cu cea mai rămas din licoare și într-un ritual de incantații magice, adunam puf de păpădie și suflam în aer dorințele noastre pentru ca toți copiii lumii să trăiască începând din acea zi, fericiți și sănătoși, să devină adulți fericiți și nimeni să nu mai sufere vreodată de vreo boală.

sticker-decorativ-ploaia-de-papadii-77135-0

Nu vă gândiți că doar în anotimpul călduros ne implicam în planul nostru de salvare a lumii, doar eram super-eroi declarați, continuam aventura noastră de salvare a lumii de la tristețe și iarna, folosind aceeași poțiune și ingrediente desigur, doar într-o altă rețetă secretă de fericire… De data aceasta însă, vopseam nuci pe care le „înveleam” în bulgări de zăpadă, pe care le ofeream apoi tovarășilor noștri de joacă.

Le spuneam pe ton serios, că bulgării ăștia de zăpadă sunt fermecați și au aterizat în grădina noastră de pe altă planetă și de asta sunt foarte benefici, alungă orice boală și aduce fericire pe Pământ. Orice copil care va mânca interiorul bulgărului de nea, adică miezul de nucă ciudat colorată, i se vor îndeplini toate dorințele și niciodată nu va mai fi trist ori bolnav, practic toată lumea își primeau porția de fericire doar prin ingredientul nostru secret pe care niciun pământean nu avusese privilegiul să-l dețină.

Ca să fim mai credibili, că doar noi am fost vizitați de extratereștrii care ne-au lăsat bulgării umpluți cu „nucile minune”, turnam puțină licoare pe tălpile unei perechi de ghete mari de-ale lui tata, și făceam urme pe zăpada din spatele curții. 

Ne-am distrat multă vreme cu poțiunile noastre colorate. Speram să se afle despre abilitățile noastre de super-eroi în toată lumea, aveam pretenția că suntem o gașcă-inteligentă care deține o poțiune miraculoasă ce poate avea puteri incredibile asupra fericirii lumii și vieții sănătoase de pe întreaga Planetă.

Dacă iubești acțiunea la fel de mult ca noi sau chiar mai mult, ca eroul principal, Ben Tennyson din serialul de animație Ben 10 , nu rata să trăiești alături de el noua serie de aventuri de pe Cartoon Network. 

Tu cum salvai lumea la 10 ani?

01_Ben-10-keyart.jpg

3 thoughts on “Super-eroii fericirii!

 1. La 10 ani, ma jucam cu SABII din LEMN
  de-a TURCII si OLTENII lui Mihai Viteazu’ ! 🙂
  Acum , o ascult pe ……………..

  Multam pentru vizita ! 🙂
  Seara faina,
  Aliosa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s