All-in-one PC sau adio cabluri!


originalÎn ziua de astăzi computerul a devenit gadgetul preferat al planetei, majoritatea oamenilor nici nu mai concep viața fară un computer și aproape fiecare casă are cel puțin unul, dacă nu chiar două, așa cum avem și noi, unul în camera noastră, iar celălalt în cea a copilului. Prin urmare, spațiul din cele două încăperi ale locuinței este micșorat din cauza locului ocupat de ambele echipamente PC.
Așa cum știm computerele desktop au nevoie de mai multe componente hardware pentru a funcționa. Unitatea centrală care găzduiește toate piesele interne, un monitor, tastatură, boxe și un mouse sunt conectate la acea unitate pentru a completa pachetul, plus orice suplimentare periferică, cum ar fi o imprimantă sau un scanner, iar asta presupune implicit și o mulțime de cabluri ce stau atârnate pe lângă sau după birouri.
Ei bine, vestea bună este că astăzi există soluția salvatoare prin care putem scăpa de mormanul de cabluri. Este vorba de sistemele All in One PC. Pentru cine nu este încă lămurit un All-in-One PC este un sistem întreg de calculator în care componentele interne ale unității centrale sunt construite într-o singură componentă principală, de obicei, în spatele ecranului LCD sau pe o bază în cazul în care este montat pe monitor,  iar acesta, în mod garantat nu este singurul motiv care poate să te facă să îți dorești un sistem All in One.
Iată câteva din avantajele oferite de sistemele All in One pentru care vei dori să spui adio cablurilor:

1. Cu un All-in-One PC economisești spațiu

Unul dintre avantajele All-in-one PC este că așezat pe birou ocupă foarte puțin spațiu. Există modele care se pot monta direct pe perete, cu ajutorul unui suport, eliberând astfel biroul. Pentru cei care locuiesc în apartamente mici sau birouri cu un spațiu mic, această caracteristică specială, eu zic că este  chiar bine venită. 

2. Nu este nevoie să achiziționezi un monitor

Unul dintre principalele motive pentru a cumpăr un All in One se datorează faptului că totul este inclus în PC și nu este nevoie să achiziționați un monitor separat sau alte piese suplimentare, cu excepția perifericelor, cum ar fi imprimante și scanere. Sistemele All-in-one PC au toate componentele lor în pachetul de vânzare. Computerul este gata pentru a efectua funcții de bază, să navigați pe internet, să vizionați filmele preferate, să ascultați muzică, să vă jucați sau să creați documente. 

3. Reducerea consumului de energie

Producătorii s-au gândit atunci când au proiectat All-in-one PC-uri să utilizeze unele componente de laptop sau tehnologii similare, permițând acestor tipuri de PC-uri să beneficieze de avantajele unui laptop. De asemenea, componentele generează mai puțină căldură în interior, iar ecranele LCD folosesc mai puţină energie. Asta înseamnă economie în ceea ce privește costurile pentru alimentarea PC-ului, iar pentru faptul că nu emit radiaţii nu sunt dăunătoare nici pentru mediu.

4. Ușor de utilizat

Cumpărarea unui All-in-one PC înseamnă un singur lucru: instalarea rapidă pe birou sau perete. De asemenea, All-in-one PC-urile sunt proiectate astfel încât porturile sunt situate în locuri convenabile, de obicei, de mai jos, sau pe partea laterală a monitorului, astfel încât este ușor să fie conectate periferice și accesorii. În afară de configurare ușoară, PC-ul All-in-one este proiectat pentru a fi cât mai prietenos cu putință. Nu e nevoie de tam-tamul cu cablurile, iar unele au interfețe extrem de simple, pentru a ajuta utilizatorii mai puțin experimentați în detalii tehnice.

 5. Eliminarea păienjenișul de cabluri

Știți și voi că pentru instalarea componentelor unui desktop PC standard, la domiciliu sau la locul de muncă, este nevoie de o mulțime de cabluri. Există cablul de alimentare, apoi cele pentru monitor, difuzoare, tastatură, cablul mouse-ului, precum și cablurile pentru orice alte periferice. Atunci când sunt lăsate să împânzească neîmblânzite biroul, cablurile pe lângă aspectul inestetic, pot fi și periculoase atât pentru utilizator cât și pentru computer care se poate defecta ușor din cauza modului de manevrare și utilizare a acestora.
All-in-one PC-urile sunt făcute pentru a reduce aglomerarea de cabluri. În cele mai multe cazuri, singurele cabluri sunt cel de alimentare și cablurile mouse și tastatură. Sigur și acestea se pot reduce prin utilizarea unei tastaturi fără fir și un mouse fără fir. Unii chiar vin cu camere web construite chiar în monitor. Dacă folosești și modele de periferice, scaner fără fir sau imprimantă fără alimentator, poți spune, pe bună dreptate, că ai o casă sau un birou complet fără fire, deci, adio aspectului de dezordine!

6: Atractivitatea

Unele dintre cele mai bune desktop-uri cu un desing elegant și atrăgător de pe piața computerelor de astăzi sunt All-in-one PC-uri. Atunci când oamenii își cheltuiesc mare parte din bugetul personal pentru un computer, ei doresc ceva care să funcționeaze perfect, dar care să și arate bine pe birou. Doar pentru că  PC-ul  este o mașină funcțională nu înseamnă că trebuie să fie urât, nu?
Mulți producători pun accent pe formă în lista cu priorități la proiectarea acestor calculatoare. Dell, Apple, Lenovo, sunt doar câteva din exemplarele All-in-one PC – uri extrem de atractive cu forme moderne, aerodinamice.

Această prezentare necesită JavaScript.

7. Alte caracteristici cărora le lipsește desktop-urilor

Atunci când producătorii au început construirea sistemelor All-in-one și-au dat seama că ar putea adăuga caracteristici care ar fi fost foarte dificil de adaptat PC-urilor tradiționale. O astfel de caracteristică care devine rapid normă pentru PC-uri All-in-one este ecranul tactil. 
Touchscreen-ul All-in-one permit utilizatorilor să interacționeze cu ecranul tactil superb al computerului care acceptă atingerea fină a degetelor, derulând toate mișcările rapid și precis. Unele sunt dotate chiar cu ecrane multi-touch, care permite manipularea ecranului cu vârful unui obiect subțire. Putem de asemenea, roti și defila comenzi similare tabletelor doar cu atingerea a două degete. Pentru cei care doresc un centru media complet, unele All-in-one PC-uri sunt dotate cu tunere HD, telecomenzi, chiar și controlere de mișcare pentru a juca jocuri video.

8. Prețul este unul corect și avantajos

Unii spun ca All-in-one PC-urile sunt mai scumpe decât PC – uri desktop, deoarece monitoarele cu ecran plat costă mai mult decât un monitor PC tipic. Este adevărat, însă aş putea spune despre costuri că sunt direct proporţionale cu spaţiul din locuinţa sau biroul tău, pe care îl pierzi atunci când alegi să achiziţionezi un echipament PC standard care are un preț mai mic sau îl cîştigi dacă alegi un sistem all-in-one care oferă în plus calitate şi mobilitate la un nivel superior. Mai mult, dacă sistemul All in one este unul refurbished, atunci în mod sigur se poate spune că această problemă a costului de achiziție nu mai este o problemă. 🙂  
Echipamentele Refurbished sunt produse care se reîntorc la producător din diverse motive. În service-urile autorizate acestea sunt testate atent, pentru ca toate componentele uzate sau defecte să fie înlocuite și să funcționeze optim. În final, după ce toate testele sunt trecute și funcționează la parametri specificați de producător sunt certificate și reintroduse pe piață sub denumirea Refurbished.

desktop-xps-2720_thumbXPS 2720; Intel Core i7-4770S, 3100 MHz; 16 GB RAM; 2000 GB HDD; Intel HD Graphics 4600; nVIDIA GeForce GT 750M; DVDRWBD; All in One; touchscreen.
Singurul de acest tip: rezoluţia impresionantă Wide-Quad HD de 2.550 x 1.440 vă oferă cu 78 % mai mulţi pixeli în general şi cu 33 % mai mulţi pixeli pe inch decât rezoluţia Full HD de 1.920 x 1.080. Este cea mai mare rezoluţie pe care o puteţi obţine pentru un sistem multifuncţional tactil cu Windows 8.
Afişaj cu atingeri multiple: ecranul din sticlă fără cadru percepe atingerile cu zece degete simultan, astfel încât să puteţi face orice, de la editarea video la interpretarea unui concert de pian direct de pe ecranul uimitor de viu.
Suport articulat cu două balamale: corpul uman nu a fost conceput să stea toată ziua cu braţul întins. Vă oferim un nou suport complet flexibil, care vă permite nu doar să mişcaţi în sus şi în jos sistemul XPS 27, ci şi să-l pivotaţi dintr-o parte în alta şi să-l basculaţi pe spate, ca să puteţi lucra natural.
Pentru mine toate aceste motive au fost suficiente să spun adio dezordinei generate de cablurile aglomerate care atârnau pe lângă ambele birouri din casa mea. 

One thought on “All-in-one PC sau adio cabluri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s