Fericirea depinde de noi…


Fericit și trist sunt primele sentimente pe care învățăm să le recunoaștem și să le exprimăm, iar mulți dintre noi nu au permis acestei definiții în alb-negru să se nuanțeze pe măsură ce viețile noastre și intelectul vor fi devenit mai complexe – așadar, cu cât este mai limitată definiția fericirii, cu atât mai dificil îți va fi să o atingi.

Se poate considera că fericirea este un termen ce acoperă o gamă largă de emoții pozitive. În cele din urmă, aceasta presupune lucruri diferite pentru oameni diferiți – este o experiență complet subiectivă.

Pentru unii, experiența fericirii este una în care predomină sentimente ce implică bucurie și emoție la un nivel crescut, pentru alții implică stări mai domoale, dar la fel de importante, cum ar fi calmul, mulțumirea, pacea și liniștea.În mod ideal, ar trebui să încercăm să experimentăm și să ne bucurăm de toate aceste forme diferite de emoții pozitive.

Trebuie să recunoaștem faptul că ceea ce face pe unii fericiți poate fi total diferit de ceea ce îi face pe alții fericiți. Chiar dacă mulți încearcă să își petreacă timpul ocupându-se doar de lucrurile care li se potrivesc, nu cred că cineva poate fi fericit sută la sută din timp.

Adevărata fericire implică recunoașterea că, oameni fiind, este perfect normal să trăim întregul spectru de emoții, inclusiv pe cele negative, cum ar fi tristețea, anxietatea, stresul… totul este să ne străduim să creștem șansele de a trăi cât mai multe emoții pozitive pentru a putea fi cât mai des fericiți, abia atunci vom putea spune că viața noastră este plină de sens.

Trebuie să ne amintim că lumea nu este perfectă, dar există lucruri perfecte în ea din care trebuie să simţim că facem parte.

tumblr_ld2pfy56s61qdkaydo1_500_large

Fac parte din viața celor care au prieteni pentru că cei care au prieteni însemnă să fii fericit.

Fac parte din viețile celor care cred că trecutul este trecut, mâine este viitorul și astăzi au un dar, se numește prezent.

Fac parte din cei care cred în forța dragostei, care cred că o poveste frumoasă nu se termină aici.

Fac parte din viața celor care trăiesc înconjurați de oameni ca tine, pentru că trăind alături de alți oameni însemnă să fii fericit!

Fac parte din cei care cred în prietenie, înţelepciune iubire şi zâmbet. Zâmbetul îţi poate lumina chipul şi te poate face fericit!

Fericirea vine din lucrurile simple, nu încercați să complicaţi lucrurile simple, simplitatea este calea fericirii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s