Haina, omul si vremea…


rainHaina cu siguranță nu face omul, dar poate influența mai ales, percepția celorlați despre noi. În general oamenii se îmbracă în felul în care sunt convinși că “arată bine”, că îmbrăcămintea pe care o poartă se potrivește stilului personal, iar când cineva primește și complimente pentru felul în care este îmbrăcat, atunci încrederea în sine crește, iar starea de bine îi este asigurată, pur și simplu persoana vizată se simte minunat.

Sunt multe detalii despre vestimentație și stil ce s-ar impune să le cunoaștem, dar cel mai important lucru pe care toată lumea trebuie să-l știe este că aspectul vestimentar poate fi unul dintre cele mai simple lucruri cu care poți controla. Impactul unei ținute bine alese poate schimba modul în care ceilalți ne percep.

Ceea ce știu hainele să facă pentru om, este că pot reprezenta un adevărat barometru pentru sentimente. Foarte mulți oameni sunt influențați de felul în care arată și cum se simt. Este uimitor cum o ținută potrivită poate transforma rapid emoțiile de la sentimentul de nesigur la sigur, de la slab și deprimat la puternic și încrezător. Pe de altă parte, atunci când cineva nu are încredere în îmbrăcămintea lui, pot apărea sentimente de auto-îndoială în acțiunile sale și relațiile interpersonale. Dacă cineva se simte deprimat și lipsit de încredere, acest lucru se reflectă în ceea ce poartă și invers, dacă cineva are o atitudine pozitivă și este încrezător va arăta asta în ținuta sa.

Dacă vrei să vezi cât de inspirați sunt oamenii să-și aleagă ținutele, atunci când călătoresc, de exemplu, cel mai bun loc de observație este gara, unde se perindă foarte multă lume. Trebuie să mărturisesc că azi nu m-am putut abține, pur și simplu m-a pufnit râsul observând atâtea ținute în extreme. Unii au plecat de acasă, din localitățile lor, pe temperaturi de aproape 30 grade C, iar ținuta a fost aleasă în consecință, alții la numai 8 grade C… Vă imaginați cum arată tabloul unei mulțimi costumată atât de variat ce tranzitează un oraș de munte, cum este Brașovul, într-o zi în care vremea joacă feste ?

Privit în plan general, totul pare agitat și comic. Oameni în șlapi, cu ochelari de soare și pantaloni scurți trăgând de bagaje, prin bălți de apă, femei în sandale și rochițe scurte alergând printre picăturile reci de ploaie deasă. Lume zgribulită în tricouri cu mânecă scurtă, trecând pe lângă ceilalți cu umbrele în mână și jachete impermeabile, adolescente în rochițe sau bluze transparente, umblând pe vârfurile balerinilor colorați pentru a evita centimetrii buni de apă formați pe trotuare și peste tot… tineri în pantofi sport de pânză alergând spre ceva… Taxiuri așteptându-și încântați clienții cu muzică la volan… „30 de grade… 00 grade…”, știți voi melodia aia stupidă.

Cel mai plăcut lucru din toată treaba asta, au fost zâmbetele observate pe fețele oamenilor, surprinși de planurile vremii atât de schimbătoare. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s