afaceri lemn – o industrie responsabila


Suntem înconjurați de lemn în fiecare zi, dar de fiecare dată suntem surprinși în fața frumuseții  naturale și căldurii lui!
De câțiva ani locuim într-o casă de lemn, de fapt din 2011, anul căsătoriei noastre. Încă de când eram prieteni, soțul meu, mi-a spus despre posibilitatea de a construi viitoarea noastră casă din lemn. Imediat m-am gândit la casele americane, la fel și fel de cabane, văzute prin filme vechi, zburate de furtuni și uragane, iar posibilitatea că ele ar putea lua foc cu mare ușurință m-a îngrijorat și mai tare.
Și zgomotul? M-am gândit apoi la zgomotul pe care îl vom auzi venind de la vecinii cu copii și animale de companie, pentru că îmi imaginam că pereții sunt foarte subțiri încât nici două tablouri nu vor fi în stare să țină.
Din fericire, o casă de lemn natural nu implică nimic din toate astea!
Casa mea din lemn, realizată din bușteni, este liniștită și caldă în ciuda faptului că sunt atât de mulți copii în jur… Și asta pentru că am găsit pe site-ul afaceri lemn, informații lămuritoare despre companii, firme și servicii autorizate, producătoare și distribuitoare de materiale naturale și produse din lemn, la care am și apelat ca să putem duce la bun sfârșit întregul nostru plan de construcție.
casa din busteniÎn urma selecției de servicii oferite gratuit prin intermediul catalogului companiilor de pe portal  am reușit să alegem una dintre cele mai serioase firme producătoare de case de lemn cât și de produse din lemn de care am avut nevoie atât pentru interior cât și exterior: podeaua, mobilierul, ferestrele, stâlpii din lemn, scările, elementele pentru grădină, gardul etc. având astfel posibilitatea să estimăm costurile întregului plan pentru locuința noastră.
Dacă aveți o companie/firmă în domeniu și doriți o promovare și susținere corectă și eficientă, optați să vă înscrieți acolo. Portalul reprezintă garanția unor informații și selecții profesioniste în domeniul industriei prelucrării lemnului, indiferent că vorbim de distribuitori sau producători din țară sau străinătate. Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de pe pagina dedicată înscrierilor aici. Promovarea companiilor din industria lemnului și a produselor din lemn se face în termeni și condiții absolut avantajoase. Înscrierea unei firme, pe site se poate face prin abonamente anuale. Abonamentele anuale vin cu o tableta PC cadou!
Referitor la profesioniștii pe care i-am contact, prin intermediul site-ului să vă mai spun că mi-a plăcut viteza de construcție pentru acest tip de casă din bușteni, iar izolația termică este lucrul care m-a impresionat cel mai mult. Când vin în timpul verii în vizită prietenii noștri ne întreabă dacă avem instalație de aer condiționat, în ciuda faptului că  ne-am gândit la asta, nu avem instalat așa ceva, deoarece, casa noastră se menține rece într-un mod incredibil! Doar deschidem fereastra pe timp de noapte și-l păstrăm închis a doua zi și astfel avem aer mereu proaspăt! În timpul iernii, atunci, factura de încălzire este mult mai mică în comparație cu cea pentru o casă de cărămidă, de exemplu.
În trecut oamenii trăiau în case de lemn, fără nici o izolație suplimentară. Deși este adevărat că rezistența termică a lemnului este mult mai mică decât cea de cărămidă, o casă din trunchiuri de rășinoase, de exemplu, reglează microclimatul spațiilor ventilându-le natural și, prin urmare, păstrează stabil nivelul de umiditate. Sentimentul de frig depinde nu numai de temperatură, dar și de umiditatea relativă, astfel încât este posibil să trăim într-o casă din bușteni, cu nici o izolație și așa cum am spus mai sus, oamenii au făcut acest lucru în urmă cu ceva timp și pentru multă vreme. Pe de altă parte, cei care aleg o casă de lemn ca locuință permanentă, pot alege soluții de izolare, astfel încât să mențină costurile de încălzire foarte reduse.
Ca și exteriorul, interiorul unei case de lemn se poate adapta în funcție de nevoile și confortul pe care îl dorește și îl poate crea fiecare. Îmi place foarte mult culoarea caldă și naturală a stejarului, un lemn cunoscut pentru puterea și duritatea sa, de asta am ales pentru toate cele 4 camere ale casei, inclusiv pentru verandă și mansardă să le mobilez în stil modern cu mobilier din stejar masiv, evident.
Îmi place să cred că am construit, cu ajutorul profesioniștilor găsiți pe site, un cămin durabil natural, care ajută mediul înconjurător, fără să-l polueze nici la cel mai mic nivel.
Din păcate, la nivel înalt, politicienii și așa zișii silvicultori din țara noastră nu și-au dat mâna cu natura, dar s-au implicat cu brio în jaful pădurilor. Se știe că România are acum 6.519.479 hectare de pădure care acoperă 27% din suprafața țării. Mai bine de jumătate a fost retrocedată către foști proprietari. 560.000 de hectare au fost retrocedate cu încălcarea legii. În ultimii ani s-au dus adevărate lupte între cei care, cu drept sau fără, și-au dorit o bucată de pădure. Multe dintre pădurile retrocedate au dispărut. Peste 500.000 de hectare au fost rase de pe fața pământului în ultimii ani, în mod ilegal.
defrisari
Pentru stoparea jafului și a nepăsării, pentru desfășurarea unei activități de exploatare într-un cadru legal luptă și echipa de la afaceri lemn care avertizează publicul și autoritățile cu privire la traficul de lemn din țara noastră. Fraudele descoperite și semnalate autorităților ilustrează încă o dată necesitatea unei schimbări imperative ce se impune atât în legislația internă dar și europeană pentru întreaga industrie de prelucrare a lemnului, importatori și distribuitori, pentru a dovedi legalitatea lemnului pe tot parcursul lanțului de custodie.
Pe plan intern ne așteptăm la o modificare serioasă a Codului Silvic, respectiv s-au propus, din partea ministrului pentru Ape, Păduri și Piscicultură, 4 mari modificări care se referă la avizele de însoțire a transporturilor lemnoase, care vor fi eliberate de administratorii pădurilor și nu de cei care le exploatează, la asigurarea pazei gratuit a pădurilor micilor proprietari pentru a se elimina furturile, la responsabilizarea personalului din silvicultură și nu în ultimul rând la sprijinirea agenților economici din industria prelucrătoare, astfel încât România să exporte mai mult produse finite decât bușteni și cherestea, cum se întâmplă în prezent.
Pentru adoptarea acestor măsuri, ar trebui să se implice cu adevărat puterea politică și economică și toți ceilalți factori responsabili care să adopte reglementări stricte pentru a preveni exploatarea de lemn ilegală și eliminarea managementului non-durabil a pădurilor. Proiectul de Cod Silvic scris de ministru, este însă controversat, deoarece prevede măsuri a căror aplicare riscă să bage comunități întregi în pușcărie și să blocheze exploatarea pădurilor. Într-adevăr, trebuie să stopăm practica de tăiere „totul acum”.
O astfel de reglementare ar fi într-adevăr singura cale de a opri consumatorii interni care contribuie la exploatarea forestieră ilegală, masivă a pădurilor. afaceri lemn dorește să dezvolte o industrie a prelucrării lemnului responsabilă prin promovarea produselor și firmelor românești din domeniu. Susțin acțiunile acestui portal pentru o industrie responsabilă, de calitate.
salvati padureaO campanie susținută de BlogAwards.ro

3 thoughts on “afaceri lemn – o industrie responsabila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s