Vom controla totul? VIDEO:SIGHT


Filmul de scurt metraj, Sight, realizat de câțiva studenti din Ierusalim, prezintă o posibilă direcție în care omenirea are mari șanse să se îndrepte. Vom fi înconjurați de realitatea augmentată și vom trăi tot mai puțin în viața reală.

Creatorii producției, Erna May-raz si Daniel Lazo, (doi absolvenți ai Academiei de Arte Bezaleal din Ierusalim) cred că totul s-ar putea schimba în viitor: pereții locuințelor vor avea picturi sau alte obiecte virtuale, iar casele vor fi mobilate minimalist. Vom controla totul cu ajutorul unor lentile speciale care ne vor permite să vedem diferitele elemente din jur, scrie mashable. Posibil sau nu, cert este că realitatea augmentată împinge granițele de percepție la o gamă mai largă și pune o nouă viziune asupra noilor dispozitive.

Filmul de șapte minute în cele din urmă ne prezintă cât de complicată poate ajunge realitatea virtuală, arătându-ne așadar, cum un mediu computerizat, consolidat de comoditate, ar putea fi încorporat în mințile, organismele și cultura noastră, similar aplicațiilor pentru telefoane mobile care nu mai sunt doar niște dispozitive portabile.

Scurt-metrajul realizat, deși este o capodoperă în sine, precum și creatorii din spatele ei, probabil nu și-a propus, dar a reușit să ne poarte în fața unei întrebări finale:

În cazul în care vom ajunge să trăim această existență, aceea o vom numi tot viață?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s