Reluarea reluarii…


la Brasov pentru alegerile CSM din  29.04.2011

Foarte interesant cu brasovenii…adica cum? Dl. Betelie – presedintele APPJ Bucuresti ia decizia sa sustina punctul de vedere al prim-procurorului Cristina Cardasol din Brasov vis a vis de cele intamplate (sau neintamplate) in alegerile pentru CSM. Obiectiv, corect si frumos din partea lui in acest caz. Pe de alta parte insa colegii magistrati din Brasov nu se inghesuie sa o faca si tac chitic în fata acestei opresiuni de egalizare fortata dispusa de CSM. Cam asa se poate traduce simplu „facatura reluării alegerilor de la CA- Brasov. AlOoooo….

Cristina Cardasol

Plenul CSM a admis joi contestatia procurorului Sandu Claudiu Constantin, de la Parchetul Judecatoriei Brasov, astfel incat alegerile de la nivelul parchetelor de judecatorii de pe raza PCA Brasov se vor relua. Cu toate acestea,usurinta cu care s-a decis reluarea alegerilor ridica serioase semne de intrebare mai ales ca motivul anularii alegerilor l-a constituit faptul ca unul dintre procurorii cu drept de vot nu ar fi fost inscris pe lista electorala. Acest lucru, raportat la faptul ca Cristina Cardasol (foto)prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Zarnesti a castigat cu 20 de voturi in fata contestatarului Sandu Claudiu, care a obtinut doar 19 voturi, a determinat CSM sa ia neasteptata decizie.

Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia punctului de vedere al Cristinei Cardasol, adresat CSM vizavi de contestatia contracandidatului ei, din care rezulta ca procurorul lipsa de pe listele electorale a fost in sala de vot, dar nu a contestat absenta sa din evidente si nici nu a cerut sa fie inscris pe lista electorala. Tinand cont ca prim-procurorul Cardasol a facut o figura frumoasa la alegerile de anul trecut, din 1 noiembrie 2010, cand a obtinut la faza pe tara 333 de voturi, in comparatie cu cele ale fostului membru al CSM Dan Chiujdea, care a obtinut cu sustinerea masiva a unora cifra de 626 de voturi, se ridica intrebarea daca cineva are interesul ca in CSM sa nu ajunga anumiti procurori. Spunem aceasta intrucat si la votul din Bucuresti alegerile au fost denaturate, cu ajutorul unui dosar penal deschis de DNA Bucuresti (procuror Eugen Stoina) in timpul alegerilor impotriva prim-procurorului Sectorului 4 Mihai Betelie, fapt ce a condus la victoria prim-procurorului Florentina Gavadia de la Sectorul 6. Mihai Betelie nu a inteles insa sa conteste rezultatul votului. Publicam in continuare punctul de vedere al Cristinei Cardasol  aici (…)

si aici  –  „Audiatur et altera pars” – „Să fie asculată şi cealaltă parte” 

sau clik pe link-urile de mai jos:

http://www.luju.ro

http://www.juridice.ro

4 thoughts on “Reluarea reluarii…

  1. Am cunoscut-o pe Cristina la seminariile de pregatire profesionala din tara si am intalnit-o din nou in campania electorala din primul tur. E unul din procurorii cu o foarte buna reputatie, bine pregatita si pentru multi incomod de integra.
    Sunt alaturi de ea si ii urez Bafta la „repetitie”. Am convingerea ca si mai multi dintre colegii din Brasov ii vor fi alaturi si o vor sustine in numar si mai mare in ceea ce si-a propus sa faca, asta daca si ei isi doresc ca imaginea justitiei sa schimbe in bine si ar fi pacat ca aceasta schimbare sa nu inceapa cu Brasovul!
    Inca o data BAFTA miercuri.
    🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s