Premiul blogosferei pentru “Capitala Verde a Romaniei”


Dacă Brașovul este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume atunci acesta este un motiv în plus să fie votat  Capitala Verde a Romaniei.

Un site internaţional de promovare turistică a pus Braşovul pe harta celor mai interesante oraşe din lume şi îi îndeamnă pe turişti să-l exploreze. 

Geobeats este primul ghid de călătorie video, online, ce îşi propune să le ofere turiştilor din toată lumea o imagine de ansamblu despre locurile cele mai frumoase din lume.

În plus, site-ul oferă informaţii despre cele mai bune locuri de cazare şi cele mai accesibile restaurante.  În filmuleţul de prezentare al Braşovului, Geobeats a ales să promoveze cea mai veche clădire aflată în Piaţa Sfatului, Casa Sfatului. De aici.

sursa:Prin Brasov

UPDATE>10.02.2011

Brasov a castigat titlul de “Capitala Verde a Romaniei”!  
„Dupa cum probabil ati aflat, ieri a avut loc Gala de Premiere a oraselor inscrise in competitia ‘Capitala Verde a Romaniei‘. Asa ca, am multe vesti pe care abia astept sa le impartasesc cu voi! Smile

Ce premii s-au dat, de ce si ce pregatim in 2011 va povestesc mai jos:

Brasov a castigat trofeul cel mare!

Juriul a punctat performantele eco ale fiecarui oras inscris in competitie! Si a acordat premii pentru fiecare primarie, in functie de punctajele pe care le-a obtinut.

Rezultatul final: Brasov este ‘Capitala Verde a Romaniei 2010′ si va purta acest titlu pe tot parcursul anului 2011!

Ii felicit pe brasoveni pentru succes, deoarece merita din plin! Iata de ce:Umbrela Verde si voluntarii in actiune la Brasov

 • Foarte important! Comunitatea se implica activ in proiectele de dezvoltare si de protejare a mediului – atat locuitorii, cat si companiile locale si ONG-urile.

S-a dovedit si la ‘Let’s do it, Romania!’ unde Brasovul a avut cel mai mare numar de voluntari Wink

 • Dezvoltarea urbana este sustenabila. O dovada este ca planurile autoritatilor urmaresc reabilitarea si inregistrarea tuturor zonelor verzi intr-un Registru local al spatiilor verzi.
 • Brasovul are ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 cu 20% pana in 2020. Planul de actiune se bazeaza pe cresterea eficientei energetice si folosirea energiei regenerabile.

In plus, municipiul este vicepresedinte al Energy Cities – asociatie a oraselor europene, care promoveaza energia durabila.

 • Nu in ultimul rand, Brasovul este un oras turistic care isi valorifica zonele verzi! Conservarea ariei protejate ‘Muntele Tampa’ este unul din obiectivele autoritatilor.”

    Publicat de Alina Bratu (Miercuri, 09 Februarie 2011)

5 thoughts on “Premiul blogosferei pentru “Capitala Verde a Romaniei”

 1. Loty sunt bine, multumesc si de recomandarea site-ului. Chiar daca de multe ori “bantui” cu treburi…de fiecare data te vizitez pe blog, ptr. ca scrii lucruri chiar daca uneori “brutale” , mereu reale…si adevarul este ca realitatea este de cele mai multe ori “brutala” indiferent daca noua ne place asta sau nu.
  Personal imi va placea de fiecare data sa citesc gandurile tale realiste, chiar daca zici tu: mai dure, insa niciodata rele, ci doar constructive, clar!
  Te poop,
  O zi faina in continuare

 2. Pingback: Sfantu Gheorghe premiat de blogosfera! | feedarts.ro Feed Directory

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s