Sănătatea nu se negociază cu cerurile!


Nu înţeleg ce au în creier oamenii ăştia burtoşi şi religioşi de se roagă zi şi noapte pentru sănătate, după care încep să-şi aplice „tratamente” lipsite de luciditate, cum ar fi  îmbuibarea cu cele mai mândre şi alese bucate alături bineînţeles de licori bahice cu multe grade.

În zile de sărbătoare credinţa “se validează” şi mai abitir: Nu mai ies din oala cu sarmale sau cu diverse „porcării” şi alte „bunătăţi” preparate „în casă”, iar după ce ies, totuşi, cer iarăşi de la ceruri o porţie de sănătate. Se miră mai apoi cum de sunt şi mai bolnavi şi suferinzi şi cum de nu primesc nişte sănătate pe tavă că doar şi-au făcut cruci, zeci de mătănii pentru iertarea păcatelor, au mers pe la biserici, au pupat toate lemnele şi oasele de „sfinţi”,  au postit pentru „păzirea sufletului” şi au mai ars şi nişte lumânări pentru asta.

Cât i-o fi omului de greu să aleagă cumpătarea?!.. Probabil că foarte greu de vreme ce pasiunea pentru mâncare a  înlocuit, cu succes, pasiunea de a trăi. Se pare că această alegere împiedică  omul să gândească, să-şi schimbe atitudinea faţă de propria persoană.

Dacă am hrăni mai des şi sufletul nu doar burta, sigur vom ajunge să conştientizăm că sănătatea nu se negociază cu divinitatea, pentru că totul vine din interior, nu din ceruri! În general, oamenii îşi dau seama de asta, doar când le mai  rămân vreo doi paşi până acolo… Bine ar fi dacă omul nu ar mai sta ancorat în orizontul ăsta de preocupări, ar schimba atitudinea şi ar conştientiza ce înseamnă să trăieşti cu adevărat! Tot ce vine din interiorul nostru, e greu de schimbat, aşa-i?

Cei ce vor să fie mereu fericiţi sau întelepţi trebuie să se schimbe”,  gândea foarte adevărat Confucius.

Multă sănătate…deh!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s